2017. február 22., szerda

A blog első Liebster Awardja

Mint a címből is rájöhettetek, a blog egy újabb, szám szerint a hatodik díjjal lett gazdagabb, de mielőtt erre rátérnék, még mondanom (azt nem, mert anyám kiakadna, hogy már ott tartok, hogy magamban beszélek) írnom kéne pár dolgot - nevezetesen arról, hogy hova a picsába tűntem az elmúlt... már nem is hetekben, hanem lassan egy hónapban. (A másik kritikás blogon, amin "aktívan" tevékenykedem, utoljára december 18-án [!!!] tettem közzé kritikát, szóval ez az elnézéskérés oda is tartozik igazából.)
Szóval. Ha magamból indulok ki, egy blogger sem szokta élvezni az efféle mentegetőzések olvasását, és valószínűleg közületek sem érdekel sokakat, de azért le kell írnom, mert nem nyugszom meg addig.
Tisztában vagyok vele, hogy ezen a blogon öt, a Paparazzin négy blog sorakozik a várólistámon, és itt január 15-e, ott december 18-a óta nem tettem közzé új kritikát (azt már említeni se merem, hogy az ezen a várólistán legrégebben várakozó blogger szeptember 4-én, a PBD-én július 31-án rendelt). Azt nem mondhatnám, hogy teljes időhiányban szenvedtem az elmúlt hetekben, ahogy azt sem, hogy egy kicsit több küzdelem és erőlködés nélkül nem tudtam volna legalább egy-két kritikát kipréselni magamból ebben a hónapban, de az igazság az, hogy hulla vagyok mind fizikailag, mind lelkileg - de ezekbe részletesebben belemenni már egyenesen rinyálás lenne, ezért nem teszem. Valójában a lustaság felelős a legnagyobb részben azért, hogy eddig várakoztatok mindenkit - az időhiány és a fáradtság a kisebbik gondok. Részletezhetném mind a hármat, de nem érdemes, nem is erről akartam írni ezt a kis helyzetjelentést (nevezzük inkább mégis csak rinyálásnak, az találóbb). Hanem arról, hogy bármennyire is úgy tűnik, nem fogok felszívódni, szünetet kérni vagy elvonulni a bloggerről. Máskor is volt már, hogy sokáig húztam egy kritika elkészítését, és mindig megjelentem vele, nem? Ezeket a kritikákat is hozni fogom, erre megesküszöm, csak szokás szerint arra nézve nem tudok ígéretet tenni, hogy mikor lesz ez - még az idei évben, erre (asszem') mérget vehettek. :D
Mindettől függetlenül rettenetesen szégyellem magam és sajnálom, hogy ennyit kell rám várnotok, de még mindig úgy gondolom, hogy érdemesebb egy energetikus, átgondolt, terjedelmes, hasznos kritikával hosszú idő után előállnom, mint öt perc alatt összedobni egy száraz, összecsapott, nyúlfarknyi, hasztalan nyamvadékot. Szerintem mind egyetértünk abban, hogy ti az előbbit érdemlitek, nem pedig az utóbbit. :)

Most, hogy ezen túlestünk, jöjjön a lényeg: a drága Brukútól kapott díjam, ami nem más, mint a Liebster Award! Wow, nagyon szépen köszönöm! :3

Szabályok:
1. Nevezd meg és linkeld be, akitől a díjat kaptad, illetve köszönd meg neki!
2. Válaszolj az általa feltett tíz kérdésre!
3. Tegyél fel tíz kérdést!
4. Jelöld meg azokat a blogokat (10 db), melyeknek továbbítod a díjat!

Válasz Brukú 10 kérdésére:
1. Melyik az a kedvenc könyves helyszín, ahova szívesen elmennél? - Skócia. De a 18. századi, amiben James Alexander Malcolm MacKenzie él. Viszont Elantrisba is nagyon szívesen elmennék.
2. Melyik volt a legfélelmetesebb karakter, akivel eddig olvasás/filmezés során találkoztál? - Talán Black Jack Randall az Outlander-könyvekből és a sorozatból. De a Supernatural Urielje, Raphaelje, Gordonja és Ruby-ja is egy hideg borzongást küld le a gerincemen.
3. Sorolj fel három hasznos tippet a blogoláshoz! - Ne. Add. Fel. ;)
4. Sorolj fel három olyan dolgot, amit érdemes elkerülni blogolás közben! - Hát, semmiképpen sem szabad hagyni, hogy az építő kritikát meg nem fogalmazó, tisztán csak pocskondiázásra képes trollok szavai elvegyék a kedvedet bármitől. De ugyanígy érdemes elkerülni a sablonosságot is... Vagy az automatikusan induló zenelejátszókat.
5. Ha a pénz nem számítana, milyen szülinapi partit rendeznél magadnak? - Egy olyat, amin ott van minden híresség, aki fontos nekem valamiért.
6. Ha lenne lehetőséged találkozni kedvenc íróval/színésszel, ki lenne az? Miért? - Mindig is gondban voltam a "kedvenc"-kérdésekkel, ugyanis nekem minden létező dologból ezernyi kedvencem van. Épp ezért nem válaszolok erre a kérdésre, mert a pontos válasz egy egész regénnyi név felsorolását jelentené.
7. Volt-e kedvenc női főhősöd? Milyen hatással volt rád/az írásodra? - Persze, hogy volt, de megint olyan sok, hogy nem tudom felsorolni. Nagy hatással voltak az írásomra az ilyesmik.
8. Mi volt az első étel, amit legelőször önállóan megcsináltál? A pirítóst nem ér választani :D - Tojásrántotta volt. Anya pár napra elutazott, és vacsorával akartam várni apát. Egy teljesen lebutított, gyerekeknek szóló szakácskönyvből kerestem ki a rántottát - amit egyébként soha nem szerettem túlzottan -, és egész ehető lett, ráadásul a konyhában sem esett kár. A saját főztöm még jobban is ízlett, mint a többi rántotta! :D
9. Melyik volt a legviccesebb/legcikibb állatnév, amit a kedvencednek adtál? - Mindegyik macskám neve. A legrégebbi kettőére már nem emlékszem, és őket szerintem nem is én neveztem el, de akikre emlékszem, azok Füzike, Kormocska, Tappancs, Áfonya, Aegon, Rhaenys, Jeyne és Sansa. Látszik az "evolúcióm", nem? :D Először még egész macskás, normális neveket adtam nekik, aztán berobbant a tudatomba George R. R. Martin. Na igen.
10. Ha illatról kellene meghatároznod egy emléket, embert, helyet, milyen illat volna az? - A bátyám és a barátai illatát (vagy néha inkább szagát) bármikor felismerném, és ezekről egy csomó hely, emlék is eszembe jut. Meg persze ott van a volt legjobb barátnőm illata, amit jobb lenne elfelejteni végre. És végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a mostani három legjobb barátnőm illata, akik egyáltalán motiválnak arra, hogy kikeljek reggelente az ágyból. :)

10 kérdésem:
1. Szerinted van Isten? Ha igen, miért, és milyen Isten? Ha nem, miért?
2. Hiszel az első látásra szerelemben?
3. Van olyan ember/dolog, akiért/amiért akármit megtennél?
4. Te mit keresel abban az emberben, aki előtted áll?
5. Érezted már a romlott szerelmet? (Ha esetleg erről nem tudod, hogy mi az, segítségül az egyik kedvenc Ezel-idézetem erről: Nem múlik. Egyszerűen nem múlik. Bármit is tettél vagy mondtál, nem múlik el, nem tudom leállítani! A kezem önkéntelenül is nyúlna feléd. A lelkem ösztönösen is hozzád kívánkozik. Olyan, mintha megszűnnék létezni. Őrülten hiányzol, és nem tudok ellene tenni! Nem tudom, mi ez a dolog, de képtelen vagyok leállítani. Vagy nevezzük akkor a nevén. Ez a romlott szerelem. Nem tudom kiölni magamból.)
6. Van olyan ember, akit valamikor a testvéredként szerettél, és a mosolya a világot jelentette, mára viszont legszívesebben a nevét is kitörölnéd az emlékezetedből?
7. Ha dalt írnál, miről szólna a szövege?
8. Mi a véleményed a komolyzenéről?
9. Voltál már a megszállottja valaminek/valakinek?
10. Ha valaki eléd tenne egy borítékot, amiben tudod, hogy a halálod dátuma áll, kinyitnád? Miért/miért nem?

Konkrétan senkinek nem küldöm tovább, de aki szeretné kitenni, hajrá! :D
Az egyetlen, az igazi, a legkegyetlenebb, a legromlottabb, a legjavíthatatlanabb, a legreménytelenebb, legőrültebb, legégetnivalóbb, leglelketlenebb Nessa randalírozott, és mindenkinek további szép estét kíván! :)